Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z třídního života

Příspěvky

Pochvala službě na květiny

6. 5. 2012

Milé děti, krásně se staráte o květiny ve třídě. Podívejte, jak vám děkuje ibišek. fotografie0065.jpg

 

2.4. - 4.4.

4. 4. 2012

V naší třídě již tradičně proběhla velikonoční dílna. Společně jsme zaseli osivo. Květináče jsme vyzdobili výrobky, které s námi připravovala děvčata ze 7. C v rámci Školy naruby.

Také se můžeme pochlubit velikonočními věnci a hnízdy.

Posuďte sami, jak se nám to podařilo. Fotografie z dílny naleznete ve velkém fotoalbu.

 

 

 

Popis hračky

3. 3. 2012

Popis hračky

 

Projekt- oheň a vítr

16. 11. 2011

Dnes16.11. byl projektový den. My jsme měli oheň a vítr. Paní učitelka nám ukazovala různé pokusy se vzduchem. Povídali jsme  si o Fénixovi (pták zrozený ze svého popela) a také o Hefaistovi ( bůh ohně a kovářského umění). Prométheus přinesl lidem oheň. A zato byl přikován ke skále

Christaki, Vojtíšek, Dáda, Lucinka

 

 

 

Podzimníčci 2

2. 11. 2011

Pomoc Podzimníčkům byla sice nelehká, ale my jsme si s úkolem poradili na výbornou. Informace jsme získávali úplně sami.   

Jak se nám práce  podařila, najdete ve velkém fotoalbu.

Zároveń se nám podařilo objevit a porovnat působení živlů na stromy.

 

Podzimníčci

1. 11. 2011

Dnes jsme ve třídě našli dopis od skřítků Podzimníčků. Prosili nás o pomoc. Vydali jsme se tedy do podzimního lesa a zjišťovali potřebné informace. Fotografie najdete ve velkém fotoalbu.

Zítra dokončíme pracovní listy a dopis pro skřítky.

 

Návštěva Vyšehradského hřbitova

1. 11. 2011

V pondělí 31. 10. jsme se vypravili na Vyšehradský hřbitov, abychom našim známým umělcům poděkovali. Stačilo napsat krátký dopis a rozžehnout na hrobě svíčku. My jsme si vybrali Boženu Němcovou, Františka Hrubína, Radka Pilaře, Karla Čapka a Josefa Čapka, Bedřicha Smetanu a Waldemara Matušku, protože o těchto významných osobnostech už něco málo víme.  Dopis Marečka vyšel i v časopisu (více uvnitř odkazu).

Cestou zpátky jsme si prohlédli Vyšehrad, rozhlédli se po Praze, pověděli si stručně pověst o Libuši a Přemyslu Oráči, Šárce a Ctiradovi, jejichž sousoší jsme míjeli.

 

25. 10. Strašidlácký den u Boba a Bobka

25. 10. 2011

Strašidlácký den u Boba a Bobka

 

11. 10. Tvorba prezentace v prvouce

11. 10. 2011

Dnes jsme se snažili získat nejrůznější informace o stromech a o plodech. Pracovali jsme po skupinkách. Každá skupinka měla svůj strom nebo keř (jabloň, hrušeň, švestku, třešeň a rybíz). Kromě psaní jsme museli ke stromu dolepit i správné plody, listy a květy. Jak se nám to povedlo, uvidíte ve velkém fotoalbu.

 

Pomocníčci - služba

10. 10. 2011